Essenza

Harmony and Wellbeing

AROMATHERAPIE

Essenza, het Italiaanse woord voor essentiële olie, kern of essentie. Essentiële oliën

zijn fascinerend, boeiend, ze behoren tot de meest waardevolle substanties die de natuur ons kan bieden. Ze werken niet alleen in op het fysieke lichaam. Ze hebben ook een uitwerking op onze emotionele gemoedsgesteldheid en spirituele instelling.

Wat ze ook mogen betekenen voor je gezondheid en je welbevinden, ze zijn daar om je te beschermen, en ook om je zintuigen te verwennen. Ze bezitten unieke eigenschappen, die men niet kan terugvinden in chemische aangemaakte medicijnen.

De essentiële oliën die we gebruiken in de Aromatherapie, zijn natuurlijke, maar sterke geconcentreerde substanties die in de juiste hoeveelheid en op de juiste manier moeten aangewend worden.

Etymologisch gezien, is het woord "Aromatherapie" afgeleid van de Griekse woorden "Aroma" en "Therapeia", die respectievelijk "aroma" en "zorg" betekenen. De aromatherapie zet dan ook aromatische planten in met een therapeutisch doel. Ze werd voor het eerst aangewend in 1928 door René-Maurice Gattefossé, een biochemicus uit Lyon.

BACHBLOESEMS

Volgens Dr. Edward Bach is het een vaststaand gegeven dat negatieve emotionele geestesgesteldheden een nefaste invloed kunnen hebben op het lichamelijke vlak. Vandaar dat hij stelde dat, in plaats van direct in te grijpen op het fysieke vlak, het een stuk logischer is eerst op geestelijk niveau de harmonie te herstellen voor het algemene welzijn van de mens. Met dit doel ontwikkelde hij 38 remedies, op basis van bloesems van kruiden, struiken en bomen. Elk van deze bloesemremedies draagt in zich de potentie om een welomschreven negatieve geestelijke disharmonie om te buigen in de corresponderende positieve geestesgesteldheid.

Dr. Bach gaf ons een heel duidelijke receptuur voor het bereiden van de bloesemremedies, ondermeer te bereiden via de kookmethode en zonnemethode. Door de laboratoria van Ladrôme wordt deze receptuur nauwkeurig gevolgd.

0